Tarina

 

TARINA KAIKEN TAKANA

 

MADesign on Suomalainen brändi, jonka perustajille Anniinalle ja Antille ovi yrittäjyyteen aukesi elämäntavan kautta; rakkaus matkustamiseen, aarteiden etsimiseen, uuden luomiseen ja käsillä tekemiseen antoi aihetta unelmoida ja eräänä päivänä unelmasta tuli totta. MADesignin pääpaino on kestävissä, autenttisissa ja ainutlaatuisissa sisustusesineissä, etenkin tekstiileissä ja aidoissa Berberimatoissa.
Madesign on the road, roadtrip Morocco
Tarina brändin takana sai alkunsa matkustelusta, pääasiassa moottoripyörillä tai vanhalla pakulla, etsien matkan varrelta vintage objekteja, taide-esineitä sekä käsitöitä. Asuimme muutaman vuoden Espanjassa ja sieltä käsin teimme useita matkoja Marokkoon. Pian saimme huomata kuinka nautimme kaupanteosta berberien kanssa, heidän kulttuurinsa mukaan. Emme ensimmäiselle reissulle lähtiessämme osanneet vielä arvata mitä odottaa. Ajoimme Espanjasta Marokon puolelle ja pitkällisen prosessin jälkeen pääsimme tullista jatkamaan matkaa.
Ostimme kartan pienestä kioskista ja lähdimme sen perusteella suunnistamaan kohti Atlasvuoristoa. Matka oli pitkä ja päämäärä tuntematon. Tummassa, ilmastoimattomassa pakettiautossa hiki virtasi kuumassa Marokon kesäsäässä. Silti olimme onnellisempia kuin koskaan, tämä oli seikkailu! Pitkien ja mutkaisten vuoristoteiden päästä teimme mahtavan löydön - aitoja ja autenttisia Berberimattoja - ja paluuta entiseen ei ollut.
Support the Makers, craftsmen
Olemme ostaneet tuotteita monista paikoista missä ihmiset syvästi ilahtuvat kuullessaan, että ostamme heidän käsitöitään myytäväksi kauas pohjoiseen Suomeen. Jokainen tekijä Madesignin alla tekee työtään suurella intohimolla ja ilolla, käyttäen luonnonmateriaaleja ja yksinkertaisia työkaluja perinteisin menetelmin. Ideologiamme onkin tukea käsityöläisiä, toimimalla suoraan paikallisten ihmisten kanssa ilman välikäsiä, yhdessä suunnitellen tuotteita tai ostamalla heidän upeita luomuksiaan ja tietysti maksamalla reilun korvauksen heidän taidokkaasta työstään.
Ennen kaikkea haluamme työskennellä niiden arjen unohdettujen sankareiden kanssa, joiden selviytyminen jokapäiväisestä elämästä on usein hankalampaa kuin osaamme kuvitella. Etsimme jatkuvasti uusia tilaisuuksia tarjota työtä käsityöläisille, jotka sitä eniten kaipaavat niin, että voisimme tuoda näitä kauniita kestävin ja eettisin periaattein valmistettuja taide- ja design-esineitä teille arvoisa asiakkaamme.
Jokaisella käsinvalmistetulla ja vanhalla esineellä on tarina kerrottavanaan, ne tuovat eloa sisustukseen ja tekevät tiloista houkuttelevia sekä mielenkiintoisia luomalla syvyyttä ja kontrasteja. Vintagematot ovat erikoisalaamme, ja olemme oppineet kaiken tietomme käytännössä, kantapään kautta. Meille on kunnia-asia saada jakaa kaikki se informaatio kanssanne niin, että jokainen asiakkaamme voi olla varma mitä on hankkimassa. Etsimme jatkuvasti lisää uusia jännittäviä ihmiskäden tuotoksia ja vintage-esineitä eri kulttuureista.
Haluamme olla osaltamme ylläpitämässä arvokkaita käsityöperinteitä, vanhojen esineiden uusiokäyttöä sekä arvostusta uniikkeja ja aitoja vintage-esineitä kohtaan. Se että tuote on valmistettu tekijäänsä kunnioittaen, tai että vanha esine on etsitty aikaa ja vaivaa säästämättä ja voidaan siten käyttää uudelleen ei ole itsestään selvää, mutta juuri se on syy, miksi tätä työtä haluamme tehdä.

 

Tänään on ilo ja kunnia saada tehdä yhteistyötä arvostettujen toimijoiden ja ammattilaisten kanssa sekä asiakkaiden kanssa, jotka arvostava korkeaa laatua, kestävyyttä ja persoonallisuutta sisustustuotteissa.

 

Etsimme aina uusia seikkailuja ja sen me saamme tämän työn kautta. Koskaan ei voi tietää mitä seuraavan nurkan takana odottaa. Teemme mitä rakastamme ja rakastamme mitä teemme, emmekä vaihtaisi päiivääkään -niitä vaikeitakaan.
Madesign on yritys, joka syntyi kahden unelmoijan elämäntavasta; rakkaus yksinkertaisempaan ja hitaampaan elämiseen sekä taide- ja vintage-esineisiin. Me uskomme, että ihmiset ovat onnellisempia, kun he ostavat vähemmän ja valitsevat kestävää laatua. #Qualitybeforequantity
Madesign traveling - Indian Ocean

 

Jokaisella meillä on paikkamme tällä maapallolla ja voimme osaltamme valita kuinka kohtelemme itseämme, toisiamme ja luontoa.
Tehdään yhdessä parempia valintoja paremman huomisen puolesta.
Madesign traveling - Searching for craftsmen in India
Madesign on toteen käynyt unelma kahdelle unelmoijalle, jotka unelmoivat paremmasta maailmasta -meille kaikille!
Love&Respect
Anniina & Antti Maukonen